MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textnelsongarden.norge
Om Nelson Garden
Home / Tips og inspirasjon / Dyrkingsguider

Tørk evighetsblomstene

20 July 2021

Hvem vil vel ikke kunne plukke en bukett med blomster som holder seg i vasen i ukevis? At de i tillegg er relativt enkle å dyrke gjør ikke saken noe verre. Evighetsblomster må jo ikke tørkes og brukes i et støvete arrangement over peishyllen… Det går jo faktisk an å nøye seg med en enkel, tørket bukett hengende på kjøkkenet eller det faktum at de er utrolig søte snittblomster som holder i evigheter når de tas inn.

Til evighetsblomster regnes blomster som går an å tørke uten at de mister form eller farge, for eksempel høststråblomst, rosesolveng, rips og lin. Det finnes mange flere sorter blomster og gress som passer som evighetsblomster, blant annet brudeslør, levkøy og kornblomst. Når det gjelder evighetsblomster er det ikke bare blomstene som er verdifulle, men også frøstanden kan være fin å ta inn og tørke.

Slik gjør du: Evighetsblomster

1. Forkultiver evighetsblomster innendørs for tidligere blomstring. Det går også fint å så dem direkte på voksestedet, men jorden må da være oppvarmet. En gang i mai-juni pleier å være riktig tidspunkt. Les alltid instruksjonene på frøposene nøye.

2. Herd plantene om de har blitt forkultivert innendørs og plant dem deretter ut på voksestedet. Se til at jorden er muldrik og porøs.

3. På for eksempel høststråblomsten kan du knipe bort de første blomsterknoppene for at planten skal forgrene seg og på den måten danne flere blomster

4. Vann ved tørke og luk ugress som vanlig i løpet av sesongen.

5. Blomster som skal tørkes bør plukkes når været er tørt. Samle dem i små buketter og heng bukettene opp ned på en mørk og tørr plass til de har tørket.

TEKST OG FOTO: Anna Forslund