MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature

Lag ditt eget chilisalt- to oppskrifter

30 November 2022

Mange av oss dyrker vår egen chili hjemme i drivhuset eller i vinduskarmen. Hva skal du gjøre med chilien når den modner? Du kan f.eks. prøve et het og smaksrikt chilisalt!

Å lage chilisalt med egendyrkede chilifrukter er både brukbart og veldig enkelt. Med tanke på de ulike chilisortenes varierende hete og karakter er det lett å gjøre et salt som passer akkurat din smak. Bland også ned dine favorittkrydder i saltet så blir sluttresultatet himmelskt. Du kan rett og slett ikke misslykkes! 

Chilisalt med urter og hvitløk

Ingredienser:

2 chili frukter
2 dl havsalt eller flaksalt
1-2 ss oregano (hakket fersk eller tørket)
2 fedd hvitløk

Gjør dette:

1. Sett ovnen på 60 grader. Bland eller knus ingrediensene i en mørtel. Dekk et brett med bakepapir og legg den blandede/mørterte blandingen på papiret.
2. Tørk nå chilisaltet i ovnen i minst 60 min til urtene og chilien i saltet er helt tørre. Rør av og til slik at ingen av urtene brenner seg.
3. Når saltet er helt tørt, tar du det ut av ovnen og lar det avkjøles. Hell i rene små glasskrukker.

Nyt chilisaltet i ulike retter. La en krukke stå fremme på bordet når du serverer kjøtt, pasta eller pizza. Å gi bort en liten krukke med hjemmelaget chilisalt er en kjempefin gave.

Nelson_Garden_ Make your own chilisalt_Image2.jpg

Chilisalt med koriander og persille

Ingredienser:

2 chilifrukter, minst middelsterkt
2 dl havssalt eller flaksalt
En neve fersk koriander
En neve fersk persille

Slik gjør du:

1. Finhakk chilien, gjerne med en stavmixer eller en foodprossesor.
2. Finhakk urtene.
3. Mal chili og hakkede urter sammen med salt.
4. Legg blandingen på litt tørkepapir på en tallerken.
5. Sett fatet i et romtemperert, tørt sted i noen dager. Rør med en liten skje i ny og ne. Når alt, inkludert chilipulveret, er tørt, er saltet klart. Hell i en glasskrukke.

Oppskriften kan varieres i det uendelige med de krydderne du har hjemme.
Lykke til!

Oppskrift: Björn Johansson