Dyrk hurtigvoksende blomster

Noe å glede seg over mens du dyrker tålmodigheten din

Man pleier å si at en hage er ikke noe å skynde seg med, at den lever sitt eget liv og at det største man dyrker en sin egen tålmodighet. Det er sant, men det finnes likevel visse små snarveier man kan ta mens man venter på at drømmehagen skal vokse seg til. Hos meg blir det ikke ordentlig sommer uten blomkarse, ringblomst, erteblomst, tagetes, solsikke og pyntekorg. Hos deg er det kanskje helt andre sommerblomster som gjelder, men når man først har falt for en sort, er det vanskelig å la være å dyrke dem igjen. Det er kanskje ikke så rart at mormor dyrket den der blomkarsen år etter år. For henne ble det ikke ordentlig sommer uten! 

De fleste sommerblomster går utmerket å så på friland, men for å påskynde blomstringen ytterligere, kan du forkultivere dem. Så i en spirekasse og plant ut når risikoen for frost er over. Jeg pleier å forkultivere en del, i tillegg til å så en del på friland, for på denne måten å forlenge sesongen. Det går raskt og enkelt å skape interessante blikkfang i hagen sin ved hjelp av hurtigvoksende sommerblomster.

 

Gjøre som dette: Dyrk hurtigvoksende blomster

Bygg en plantestøtte som erteblomsten kan klatre i.  

---

Sett solsikker på en sørvendt vegg og gjødsle dem godt for å få høye, store blomster å nyte utover sensommeren. Under solsikkene er det fint å sette andre gule sommerblomster som for eksempel ringblomst og tagetes.

---

Lag en liten blomstereng i et hjørne av hagen der du lar gress, valmue, kornblomst, ringblomst og blomsterlin vokse seg høye.

---

La blomkarse klatre oppover gjerdet for å gjøre det mer levende.