MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature

Taco i isbergskall

18 May 2022

Tenk deg å kunne dyrke ditt eget tacobrød! Å spise tacofyllet ditt pakket inn i isbergsalat gir en sprø og frisk følelse til retten, og i tillegg er det også et naturlig glutenfritt alternativ til tortillalefse. Hvis du ikke liker bønner, kan du i stedet erstatte dem med kokte linser eller 300 g valgfri vegetar kjøttdeig, hvis du bruker kjøttdeig la det steke med fra begynnelsen.

Nelson_Garden_Taco lettuce wraps_Image1.jpg

Taco i isbergskall | 2 porsjoner

Du trenger

2 gule løk

1 rød paprika

1 ss paprikapulver

1 ts spisskummen

Fersk chili eller cayennepepper etter smak

2 dl maiskorn

1 dl tomatpuré

2 bokser hermetiske bønner, f.eks. kidney eller svart

1 dl finhakket bladpersille

rapsolje til å steke i 

salt og svartpepper

Til servering:
Blad av isbergsalat, tynt skivet sjalottløk, 1 dl Creme Fraiche blandet med 2 ts Sambal Oelek.

Skrell og finhakk løken, skjær paprikaen i biter. Stek løk og pepper i olje med salt og svart pepper, til løken har myknet og fått en fin farge. Tilsett paprikapulver, spisskumen og chili eller cayennepepper og stek i noen minutter. Tilsett maisen og stek i noen minutter til. Tilsett tomatpuréen, rør og stek i 2-3 minutter. Tilsett bønnene og la dem varme i noen minutter. Smak til og tilsett mer krydder ved behov. Fjern fra varmen og rør inn persille. 

Tilsett litt av fyllet i et blad med isbergsalat, topp med sjalottløk og Creme Fraiche.