MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home

Hydroponisk dyrking - dyrk i vann

Dyrk i vann og slipp jordsøl! Hydroponisk dyrking er en av planteverdens store trender. Kan man virkelig dyrke uten jord? Svaret er ja! Jordens viktigste jobb er å gi planten noe å holde seg fast i og hvis planten heller kan danne røtter på andre måter, kan den klare seg godt uten jord. Den trenger kun vann, lys, varme og næring. Hydroponisk dyrking gir stor avling på lite areal, og det går raskt. På denne måten kan du nyte ferske grønnsaker, duftende krydderurter og blomster året rundt – uansett årstid. Og best av alt – det krever hverken mye plass eller forkunnskaper. Er du nybegynner, anbefaler vi at du starter med grønne bladplanter og krydderplanter. På bare 3-4 uker er de klare for høsting. Hva med å så din egen eksotiske plukksalat i kjøkkenvinduet med en miks av pak choi, malabarspinat og bladbete? Dyrk stiklinger av geranium og gullranke på stuebordet! Eller hvorfor ikke plante en kombinasjon av tomater og basilikum på kjøkkenbenken, så har du ingrediensene klare til pastaretten. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Les mer

Vår hageekspert Veronikas beste tips

Eksperten tipser

Mitt beste tips for å lykkes med å dyrke i Harvy er å plassere den lyst. I sommerhalvåret står den sydvent og fra september til mars bruker jeg plantelys. En lyskilde er livsviktig for å få god vekst med kraftige, sunne planter og et vellykket resultat. Med et sugekoppstativ kan du justere lyset i takt med plantenes vekst. En god huskeregel er å ha belysningen ca. 10 cm over plantene. Og det er med plantene som oss mennesker, vi har godt av hvile om natten. Derfor slår jeg av lampen på natten, slik at plantene får cirka åtte timers hvile. Her kan du også bruke en timer. Når jeg sår salat og krydderplanter pleier jeg å bruke cirka tre frø i plantepluggen. Det å kunne høste store og ferske blader av salat og krydder gjennom hele året synes jeg er helt fantastisk.
Vår hageekspert Veronika sine favoritter å dyrke i Harvy

Hydroponisk - dyrk i vann

Alle som vil, bør kunne dyrke hjemme For de som liker ferske krydder og annet bladgrønt. Du som elsker når det spirer og spirer, men tror du mangler kunnskap, tid eller rom. Med Harvy kan du dyrke hydroponisk uten jord og uten forkunnskaper – hele året. Det er så enkelt at alle kan lykkes. Dette gjør vi for at flere skal oppleve hvor godt det er med hjemmedyrket mat og hvor nyttig det føles å vite hva man spiser. Tenk på å dyrke noe selv, som også kan spises. Er du med?Les mer

Dyrking og stell

Belysningsskolen

Les mer