MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature

Såbånd

28 July 2021

Snarveien for oss frødyrkere som liker orden i rekkene.

Ved hjelp av såbånd får du rett avstand mellom frøene du sår fra begynnelsen. Dermed unngår du også tynning og grønnsaksplantene får sjansen til å utvikle seg på den beste måten. Det er heller ikke feil å ha fine og jevne rader i grønnsaksjorden eller pallekarmen.

Såbånd er en enkel og praktisk løsning for frødyrkeren som vil ha rett avstand mellom grønnsakene allerede ved såing. Dermed slipper du arbeidet med å tynne når grønnsakene har begynt å se opp fra bakken. Og du sløser ikke med frøene dine og sår ikke noe unødvendig som deretter må renses bort. Liker du pene rader med dill, gulrøtter og reddiker i hagen eller pallekarmen, er frøbånd verdt å prøve.

Gjør slik: Såbånd

imagex647l.png

1. Begynn med å forberede jorden for såing med å lage en 1 cm dyp såfure der båndet skal legges ned. Vann i furen – da fester det lette båndet seg lettere og flyr ikke rundt i vårvinden.

imageaybi8.png

2. Vann litt mer og fyll deretter på med et 1 cm tykt lag jord. Ettersom papiret suger til seg av fuktigheten i jorden, er det ekstra viktig å vanne rikelig når man sår med såbånd.

image8gzu4.png

3. Riv såbåndet i passende lengder og legg i furen. Strekk det ut ved hjelp av for eksempel en stein i hver ende.

image17ifj.png

4. Vann.

image8dmd.png

5. Dekk såbåndet med jord. Vann deretter igjen.

imagecurm.png

6. Dekk med fiberduk.


TEXT/ODLARE: ANNA FORSLUND / FOTO: ANNA FORSLUND