MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Annas chilifudge

28. november 2022

Sjokoladefudge kan smaksettes med nøtter, kondensert melk, vanilje, rocky road, ja faktisk på utallige måter. Så hvorfor ikke prøve å smaksette den med chili? Den saftige sjokoladen og chiliens sterke smak er som skapt for hverandre.

Med sin saftige sjokoladesmak og et sting av chili er denne fudgen perfekt til kaffen i juletider eller egentlig når som helst når søtsuget melder seg. Oppskriften kommer fra vår hortonom Anna Lindeqvist. Hun tipser også om chilisorten ”Hot Lemon” som har en lett smak av sitron, men du kan naturligvis bruke den chilisorten du har tilgjengelig.

Ingredienser

3 dl fløte
3 dl sukker
1 dl sirup
Tørket chili, f.eks. av sorten ”Hot Lemon”
150 g sjokolade
50 g smør
1 ss honning

Slik gjør du det

Kok sammen fløte, sukker og sirup til 120 grader. La den tørkede chilien koke med i fudgen, men smak til iblant for å kontrollere at det ikke blir for sterkt. Du velger selv hvor het du vil at fudgen skal bli!

Når røren har nådd 120 grader, slår du av platen og rører inn sjokoladen, smøret og honningen. Anna brukte en sjokolade med høyt innhold av kakao, og hun tipser om at det også finnes sjokolade som allerede er smaksatt med chili for den som ønsker enda mer chilismak.

Hell røren i en form som er cirka 15×20 cm. Strø over chilisalt eller bare flaksalt. Skjær opp i skiver og legg i en boks. Dermed er julegaven klar!

Nelson_Garden_ Annas chili fudge_Image2.jpg

For alle

Vi prøvde å lage oppskriften med kokosfløte, kokosolje og melkefri sjokolade. Fudgen ble kanskje litt løsere, men det fungerte fint!