MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature

Koreansk squashpannekake

06 April 2022

Når squashplantene har begynt å gi frukt, pleier det å bli mange frukter på en gang. Da gjelder det å ha noen gode oppskrifter å variere med. Denne koreanske pannekakeretten er ferdig på et øyeblikk. Den er perfekt som en sommerlunsj når du ikke vil stå på kjøkkenet i lengre tid, men samtidig vil nyte den hjemmedyrkede avlingen.

Squash, zucchini eller courgette kan både fryses, syltes og spises fersk. Det er bra, for plantene pleier å gi mye frukt. Du kan lage gryter, gratenger, biffer og til og med bake med squash. Det er bare å prøve seg frem på kjøkkenet og se hva som smaker best. 

Nelson_Garden_Zucchini-pancake_Image_1.jpg

Koreansk squashpannekake | 2 pannekaker

300 g squash

1 gul løk

1 dl hvetemel

½ dl maisstivelse

2 ts bakepulver

1 ts mildt salt, f.eks. hav- eller himalayasalt

rapsolje til steking

Dipsaus

½ dl japansk soya

1 ss sitronsaft

2 ts sesamolje

1–2 hvitløksfedd

½ chili eller etter smak

1 liten sjalottløk

Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Skrell og strimle løken fint. Legg squash og løk i en skål og tilsett øvrige ingredienser. Rør sammen med f.eks. en tresleiv slik at alt fordeles godt.
 
Varm opp ganske rikelig med olje i en stekepanne og hell i halvparten av røren. Bre røren utover med en skje slik at den fordeles jevnt i stekepannen. Stek noen minutter på hver side eller til pannekaken har fått en fin farge. Løsne pannekaken med stekespaden hvis den har satt seg fast i pannen. Vend den ved hjelp av en stor tallerken eller vipp den rundt med stekespaden. Gjenta dette med resten av røren.

Klipp pannekaken i små kakebiter og spis med dipsausen.

Saus

Finhakk hvitløk, chili og sjalottløk og legg alt i en liten skål. Tilsett øvrige ingredienser og rør om.

(På bildet er pannekaken også toppet med sesamfrø og strimlet salatløk.)

Relaterte produkterVis alt