MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
 • item.textnelsongarden.norge
Om Nelson Garden
Home

Årets blomstrende konkurranse

#minsommerbukett

Nå er det tiden for årets blomstrende konkurranse, nemlig #minsommerbukett. Alle kan være med og bidra med sine herlige buketter og ha muligheten til å vinne en flott premie på slutten av sommeren.

#minsommerbukett er en konkurranse på Instagram der du tagger din sommerbukett med hashtag #minsommerbukett. På den måten er du med i konkurransen om å vinne en flott premie på slutten av sommeren. Din bukett kan inneholde hva du vil av blomster, blader, grønnsaker og gress – alt er velkommen i en sommerbukett.

Nelson_Garden_Minsommarbukett_image2.png

leafs_double_new.svgBli kjent med jurymedlemmene

I fjor var første året to hageprofiler deltok i juryen, noe vi også har fått med oss i år. Fra Sverige har vi gartneren og kunstneren Linda Schilén og i Norge har vi med oss tv-profilen og foreleseren Finn Schjøll.

I sommer vil Linda og Finn være med hele veien fra start til slutt, og inspirere flere til å lage buketter. Vi ser frem til å se dine bidrag i sommerens konkurranse. Vi kan ikke få nok av buketter, så delta med så mange buketter du vil under hele konkurranseperioden.

Linda Schilén @lindaschilen

Fra Sverige har vi med oss Linda Schilén. Linda er et kjent navn innen hageverden i Sverige. Hun er ofte å se på Nyhetsmorgen på TV4 der hun gir hagetips. Det kan være alt fra å dyrke i krukker, omplanting, veksthus, til slik får du mer frukt på dine frukttrær. Hun er ikke bare å se på TV, hun er også forfatter og kunstner. Hun har mange baller i luften og det er en ære å ha henne med i juryen i årets konkurranse.


Finn Schjøll @finnschjoll

I år er vi så heldige å ha med oss Finn Schjøll i juryen #minsommerbukett. Finn er kjent for mange gjennom God Morgen Norge med sine ukentlige tips gjennom mange år, Sommerhytta og ulike arrangement i hele landet. Han inspirerer oss til å lage sommerlige buketter med det du finner i hagen gjennom sommeren. I buketter kan du bruke kvister av trær, bringebær og hekkplanter, like gjerne som bregner, blomster, krydder og strå. Se deg rundt i hagen og bruk av det du har.
Finn har vokst opp med blomster og hatt gleden av hage gjennom hele sitt liv. Denne sommeren skal han sammen med oss i Nelson Garden inspirere flere til å lage buketter, og vi gleder oss til å se ditt bidrag i konkurransen.

leafs_double_new.svgFjorårets vinnere:

@hagemarie

@blomsterskatt

@qualityoflife

Lindas bukettoppskrift

Linda Schilén elsker å skape. Som kunstner skaper hun primært magi med pensel og lerret, men i rollen som hagemester bytter hun ut disse redskapene med spade og jord. Uansett hvilke verktøy hun bruker, kan du være sikker på at det hun skaper blir eventyrlig vakkert.

Men hvordan skaper man egentlig en bukett med det der lille ekstra? I begynnelsen kan det være vanskelig, men med litt øving lærer man seg hva som passer sammen og finner sitt eget uttrykk. Du liker kanskje å skape nivåbuketter der blomstene plasseres i ulik høyde, eller buketter med et mer lekent og viltvoksende uttrykk?

Her gir Linda tips til ulike buketter med hennes favorittblomster som gir forskjellige inntrykk. En minimalistisk, dramatisk bukett med både liljer og georginer, en koralldrøm som går tone-i-tone og en ordentlig pastelldrøm for de romantiske.

Bukett for den høye vasen

En bukett trenger ikke å være overdådig med masser av blomster, iblant holder det med et par stilker av noen favoritter. Arbeid med å plassere blomstene i ulik høyde for å gi et mer stilrent inntrykk. Denne typen arrangement passer perfekt i den litt høyere vasen.

I denne buketten finner du:

 • 72475 ’La Recoleta’

 • 72765 Duftlilje

 • 95384 Spansk Flagg

 • 93319 Prydgulrot ’Dara’

 • 94655 Sørgeskabiosa ’Black Knight’ 

 • 73250 Lykkegjøkesyre ’Iron Cross’ // 73590 Lovely Match Linda Schilén


Bukett i korall og lime

Det blir veldig vakkert når man skaper en bukett med blomster som går tone-i-tone. For å skape mer spenning i buketten kan du bryte med bladgrønt eller en blomst i en kontrastfarge. Bygg på buketten til du er fornøyd med resultatet. Hvis du dessuten binder med spiralteknikk, er det enkelt å flytte på stilkene.

I denne buketten finner du:

 • 72237 Anemonegeorgine ’Totally Tangerine’

 • ’Cornel Brons’ fra 73590 Lovely Match Linda Schilén

 • 95128 Reveamarant

 • 94724 Prydgress ’Frosted Explosion’

 • Bladverk fra pyntekorg


Den lille, søte buketten

En pastellaktig drøm! Hvis du blander blomster med ulike formspråk sammen med gress og ulike strå, hender det virkelig noe. Da blir det nemlig mer liv i buketten. Et godt tips er å bruke et ulikt antall blomster av hver sort for å skape mer dybde.

I denne buketten finner du:

 • 73715 storblomstrede Gladiol

 • 93704 Høststråblomst

 • 93612 Kinesisk Forglemmegei ’Mystery Rose’

 • 95384 Spansk Flagg

 • 94716 Silkebygg Prydgress

 • Bladverk fra blomsterkarse

 • Gress