MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Herlig sommerrullekake

02. mai 2022

Det går raskt å lage en herlig sommerrullekake og du kan variere den etter smak og sesong. Når bærsesongen er i gang, passer det perfekt å lage en kake med ulike bær som hagen byr på. 

Server en riktig lekker rullekake i sommer med marinerte jordbær. Den er lett å lage og dessuten kan du variere den med sommerens ulike bær. Hvorfor ikke prøve med bringebær, bjørnebær eller blåbær. Hvilken blir din favoritt?

Nelson_Garden_Scrumptious summer Swiss roll_Image 2.jpg

Rullekakebunn

3 egg
1,5 dl strøsukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 ss melk

Bærfyll

1 liter jordbær
2 ss flytende honning
1 lime

Krem- og ferskostfyll

2 dl fløte
100 g ferskost
1/2 ts vaniljepulver
2 ss melis

Slik gjør du det:

  1. Skyll jordbærene og skjær dem i skiver. Bland jordbær og honning sammen med skallet og saften av en lime. La denne blandingen stå mens du lager kaken.
  2. Sett ovnen på 250 grader og kle en langpanne med bakepapir. 
  3. Visp sammen egg og strøsukker. 
  4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette inn i eggeblandingen. 
  5. Tilsett melken og rør rundt til du få en jevn røre. 
  6. Hell røren i formen og stek i ovnen i 5–7 minutter. 
  7. Mens kaken steker, kan du strø litt strøsukker på et bakepapir. 
  8. Vend kaken opp ned på det sukkerbestrødde bakepapiret og ta bort bakepapiret som kaken ble stekt på. 
  9. Visp sammen fløte og ferskost med en elektrisk visp til du får en passe tykk krem. Sikt ned melis og vaniljesukker og rør sammen. 
  10. Bre ut kremen over kaken når den er avkjølt.
  11. Sil jordbærene og fordel dem jevnt oppå kremen. 
  12. Rull sammen kaken og garner etter smak.

Nelson_Garden_Scrumptious summer Swiss roll_Image 1.jpg