MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Dyrk enkelt der du er

20. november 2023

Frønyheter 2024 fra Nelson Garden

Mange drømmer om å servere egendyrkede grønnsaker til middagen og kunne dekorere bordet med en liten bukett egendyrkede blomster. Med årets frønyheter vil vi inspirere deg til å dyrke, uansett hvordan du bor eller hvilke forkunnskaper du har. Blant årets spennende nyheter finnes det f.eks. kolleksjoner for å kunne dyrke både grønnsaker og blomster i potte. Selv på små steder skal det være mulig å få en rikelig avling!

– Mennesker som dyrker, kommer nærmere naturen, har det bedre og føler glede og stolthet. Man kan dyrke nesten hvor som helst, og årets nyheter passer både for nye og erfarne dyrkere, sier Veronika Nauf Steinholt, hageekspert i Nelson Garden.

Med helse i fokus presenterer Nelson Garden fire spennende nyheter som passer både til matlaging og som dekorative elementer i hagen. Med en prestekragelignende blomst og beroligende egenskaper er den vakre og lett å dyrke kamille en nødvendighet for alle som ønsker å dyrke en helsehage. Den klassiske sitronmelissen med smak og duft av mandarin er perfekt for en beroligende kopp te eller for å pynte en vakker bakst. Den beskjedne peppermynten passer utmerket til sommersauser eller en mild kopp te om høsten. I tillegg er myntens vakre blomster populære blant pollinatorer. Til sist, men ikke minst, har vi svampagurken, også kalt luffasvamp. Dette er en spennende slyngplante med et fiberlignende indre. Etter høsting tørkes skallet og ta kjernefruktene ut, deretter kan den brukes som vaskesvamper.

Spesielt utvalgte sorter i magiske kombinasjoner

Nå kan du dyrke din egen perfekte salatbolle eller urtehage! Nelson Garden lanserer seks unike kolleksjoner med spesielt utvalgte frøvarianter som egner seg for å dyrkes sammen i en potte eller plantekasse. De er perfekte for deg som ønsker å dyrke dine egne grønnsaker og urter, men som ikke har mye tid eller plass. Posen er også ideell for deg som ønsker variasjon av ulike smaker og farger i salaten din.

Tre av de nye kolleksjonene inneholder såbånd laget av nedbrytbar cellulose og er forhåndssådde med frø i passe planteavstand. Hvert frø spirer da på riktig avstand og får tilstrekkelig plass til å vokse seg stor. Gulrøtter, rødbeter og reddiker er noen av de grønnsaksfrøene som med fordel kan sås med en viss avstand om du vil slippe å tynne litt senere i sesongen. Du får også rette rader, og såbåndene har akkurat riktig lengde for å fylle sommerens pallekassedyrking.

Frønyheter 2024

90310  Fennikel  'Preludio' F1

Grønnsak og krydderplante for lunt sted. Bladfestene danner en knute som kan spises fersk eller tilberedt. Smaken er lakrisaktig. 

90538  Savoikål 'Convoy' F1

Vakre grågrønne, bulkete blader. God i salater, lett kokt med litt smør og som dekorasjon. Trives i leireholdig, moldrik, næringsrik og veldrenert jord. 

90627  Pipeløk 'Red Toga'

Sprø pipeløk med mild stilk og løkhode. Kan høstes i flere ulike stadier og dermed gi mat over lang tid. Passer utmerket som topping på sommersalaten. Trives i kalkrik jord.

91053  Gresskar 'Racer' F1

Klassisk Halloween-gresskar som kan bli opp til 8 kg. De dekorative grasskarene er gode til desserter og gresskarpai, eller hvorfor ikke gratinere i ovn og ha honning på? 

93423  Brudeslør, 80 cm 

Lettdyrket brudeslør som gir hvite  blomster. Fin sammen med roser og lavendel, i bed eller bukett. Egnet som evighetsblomst.

90316  Kamille, 30 cm

Økologiskt frø. Vakker og lett å dyrke med prestekrage-lignende blomster. Trives i solrik beliggenhet. Tørk gjerne på et tørt og mørkt sted etter høsting. Blomstene og ferske eller tørkede blader kan nytes som beroligende te.

90294  Sitronmelisse 'Mandarina', 50 cm

En klassisk sitronmelisse med smak og duft av mandarin. Dyrk i potte eller staudebedet. Til nytte og glede for våre pollinerende insekter. Bruk til smaksetting, te og dekorasjon.

90813  Peppermynte  'Multimentha', 60 cm 

Sterkt duftende, aromatiske blad som brukes ferske eller tørkede til te, salater, sauser, søtsaker, drinker mm. Bladene dufter og smaker sterkt av peppermynteolje. Vakre, grønne blader og fine lillarosa blomsterspirer. Til nytte og glede for våre pollinerende insekter.

95479  Svampagurk, 200 cm

Svampagurk, også kalt luffasvamp, er en spennende klatreplante med et fiberlignende indre. Etter høsting tørkes og ta kjernefruktene ut, som deretter kan brukes som vaskesvamper. Svampagurk dyrkes hovedsakelig for bruk som vaskesvamp, ikke for å spise.          

Nelson Garden lanserer seks unike kolleksjoner med spesielt utvalgte frøvarianter som egner seg for å dyrkes sammen i en potte eller plantekasse.

96020  Potte med salat      

Tre sorter for en frodig miks – ruccola, skoghøymol og plukksalat! Denne miksen gir deg den perfekte salatskålen til middagsbordet.

96021  Potte med krydder    

Tre sorter for en sjenerøs miks – lilla basilikum, sar og dansk kjørvel! Lag din egen urtegård, eller hvorfor ikke dyrke i en potte sammen med spiselige blomster?

96022  Potte med spiselige blomster

Tre sorter for en herlig miks – fløyelsblomst, ringblomst og blomkarse! Like perfekte i en potte på balkongen som i salatskålen på middagsbordet.

Tre av de nye kolleksjonene inneholder såbånd laget av nedbrytbar cellulose og er forhåndssådde med frø i passe planteavstand.

96023  Såbånd med salat

Tre såbånd for en frodig miks – en frodig kombinasjon av tre typer salat. La hodesalat, isbergsalat og romanosalat spille hovedrollen i din dyrking.

96024  Såbånd med rotfrukter

Tre såbånd for en fantastisk miks – en kombinasjon av herlige rotfrukter som gir stor avling. Fyll dine pallekarmer og hageområder med lekker gulrot, rødbete og pastinakk.

96025  Såbånd med salat, gulrot og reddik

Tre såbånd for en herlig miks – den perfekte blandingen for en frisk sommersalat med salat, gulrot og reddik.

Pressebilder

Bilder på årets frønyheter finns for nedlasting og fri redaksjonell bruk finnes her.

For mer informasjon, kontakt gjerne:

Veronika Nauf Steinholt, hageekspert Nelson Garden, +47 98 21 84 59, veronika.steinsholt@nelsongarden.com
Lovisa Back, kommunikasjons- og bærekraftsjef Nelson Garden, +46 73-125 12 22, lovisa.back@nelsongarden.com 

Fakta: Nelson Garden

Nelson Garden er et av Nordens største selskaper innen hage og dyrking. Vår visjon er et friskere samfunn, der dyrking gir mennesker glede og stolthet og bidrar til flere planter og dyr rundt oss. Vi vil hjelpe flere med å komme nærmere naturen gjennom dyrking, uansett hvor de bor. Les mer på www.nelsongarden.no.