MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textnelsongarden.norge
Om Nelson Garden

Bli med i årets

Så-a-long

Hva, når, hvordan?

En Så-a-long er en aktivitet der vi- du, jeg og våre Så-a-long ambassadører dyrker to utvalgte frøsorter sammen! Her kan alle være med, om du er nybegynner eller proff, balkongbonde eller dyrker på friland, alle er velkommen!

Så-a-long gjør vi sammen med hagevenner som elsker å dyrke og inspirere flere til hageglede. Hele dyrkeprosessen fra å så frø til høsting kan du følge på Instagram under hashtag #såalong og hos våre ambassadører. Her vil vi kunne følge hverandres dyrking, gi tips og hjelpe hverandre med å lykkes. 

Sowalong-icon.png

Årets frøsorter

'Apricotta', en eventyrlig pyntekorg i nyanser av gammelrosa og aprikos. Den blir garantert en favoritt i alle sommerens buketter. Den blomstrer rikelig hele sommeren og er dessuten elsket av hagens pollinatorer. Når man dyrker pyntekorg, er det viktig å huske at man ikke må gjødsle for mye.

'Emperol' F1 er en vakker squash, og den avgir rikelig med frukter fra sitt lysegrønne skall. Visste du at du dessuten kan spise blomstene? Et godt tips er å fritere dem! Squash trives aller best på en varm og beskyttet vekstplass og den vil ha næringsrik jord og mye vann.

Alt for at du skal lykkes

Her har vi samlet noen tips som hjelper deg på veien, fra et lite frø til ferdig blomst og frukt. Det er kanskje første gangen du dyrker pyntekorg eller squash, og så forstår du ikke hvorfor pyntekorgen aldri blomstrer eller hvorfor alle squashblomstene faller av? Eller kanskje er du en erfaren dyrker som vet hvor mye frukt en squash kan gi, men nå har du gått tom for ideer til hva du skal gjøre med all frukten. Du finner flere tips under hashtagen #såalong, og glem heller ikke å dele dine beste tips med andre.

Lær vores Så-a-long ambassadører at kende

Så-a-long er en aktivitet som strekker seg utover Norges grenser. Alle venner i hele Norden er med. Felles for oss alle er dyrkegleden. Du kan finneinnlegg under hashtaggen @såalong.

For at du skal bli bedre kjent med våre Så-a-long ambassadører har vi stilt dem noen spørsmål:

1. Når oppsto din hageinteresse?

2. Har du en favoritt plante eller grønnsak du må ha i hagen hvert år?

3. Kan du beskrive din hage eller kjøkkenhage med fem ord?

4. Har du et tips du ønsker å dele med andre hageglade?

 

Anne Katrine Kronstad @annesrom

1. Jeg har alltid likt hagearbeid, men interessen økte da vi kjøpte drivhus for 8 år siden. Drivhuset kom til å danne et sentrum i hagen og kjøkkenhage, flere bed m.m har jeg gradvis opparbeidet med årene. Det meste er gjort og gjøres fremdeles etter innfallsmetoden - og det er så moro! Jeg har litt problemer med å forholde meg til utarbeidede planer i hagesammenheng :)

2. Tomater må jeg ha! Jeg dyrker dem i drivhuset hvert år. De vi ikke spiser koker jeg saus av. Sausen fryses og brukes i mange slags retter resten av året. Og sommerblomster da - georginer spesielt - de må jeg bare ha :) 

3. Avslappet - til tider viltvoksende og litt rufsete och romantisk - til pryd og nytte.

4. Ikke kvitt deg med hageavfallet. Kvern det opp, lag deg en kompost, dekk til jorda i bedene med gress og løv. Det blir så god jord av det!  Og du slipper å bruke mye tid på å luke og vanne. God jord er jo et avgjørende utgangspunkt for alt som skal vokse og gro. 


Dennis Asbjørnsen @spiselighage

1. Min hageinteresse oppsto egentlig når jeg var liten. Fordi å det å plukke frukt, bær og grønt fra hagen til mine foreldre i barndommen har gitt minner og inntrykk for livet. Men det startet opprinnelig i 2018 da jeg fikk min egen hage og kunne dyrke så mye jeg ville!

2. Grønnkål uten tvil!

3. Enkel, lettvint, velstelt, bugnende og bærekraftig.

4. Alle må prøve seg på en potte salat på terrassen, du får garantert mersmak til å dyrke mer!