MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Dyrk i pallekarm

20. juli 2021

Alt blir enklere når du dyrker i pallekarmer! Det er enkelt å luke ugress, det er enkelt å ha kontroll på skadedyr, det er enkelt og smidig å dekke plantene med fiberduk, og dessuten varmes jorden opp raskere om våren.

Gjør slik: Dyrk i pallekarm

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_1_AC.jpg

1. Se til at overflaten der kjøkkenhagen skal ligge er plan. Rydd bort oppstikkende steiner, grener og annet rusk. Dekk til den tiltenkte dyrkingsplassen med en markdekkvev.

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_2_KH.jpg

2. Plasser ut pallekarmene, minst to i høyden, gjerne tre til grønnsaker med dype rotsystem, for eksempel rotfrukter som gulrøtter og pastinakk.

3. Fyll pallekarmen med jord, nesten helt opp til kanten. Får du tak i hestegjødsel, er det bra å fylle halvveis med dette og resten med jord. Om gjødselen ikke er brent, vil den i starten av sesongen avgi varme til jorden, hvilket er et stort pluss ettersom vekstene gjerne vil ha det litt varmt på føttene men noe kjølig på hodet. Dessuten dør ugressfrøene når gjødselen brenner.image7hle.png

4. I gangene mellom pallekarmene kan du velge å dekke markduken med dekkbark, grus, heller eller belegningsstein – alt etter smak og økonomi.

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_3_KH.jpg

5. Så er det bare å sette i gang å dyrke!

TEKST: Anna Forslund