MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Velge fuglemater

22. oktober 2021

Det finne mange typer fuglematere, og hver og en har sitt eget unike formål. Hvilken fuglematholder som er best for deg, avhenger av hvilke fugler du vil mate i hagen din og hvilke opphengsmuligheter du har.

Om vinteren blir fuglene mer synlige når de søker seg nærmere oss mennesker for å lete etter mat. Ved å by på korn, frø og nøtter, kan du gjøre fuglene glade samtidig som du får mulighet til å bli kjent med disse bevingede skapningene.

Velge rett fuglemater

Den ideelle fuglemateren er stor nok til at flere fugler kan spise samtidig. Den må også tåle vintervær og slitasje fra fuglene. Hvis du velger en fuglemater som skal fylles med frø, må den ha et beskyttende tak slik at frøene holder seg tørre og friske. Det er også viktig at du enkelt kan fylle på med fuglemat samt ta ned og rengjøre materen ved behov.

De fleste fuglematere kan henges opp, men det finnes også alternativer som kan festes på en stolpe. Det beste er å sette fuglemateren relativt nær et buskas eller tre, slik at fuglene kan søke beskyttelse. Men den må ikke sitte så nær treet at en katt kan hoppe opp på den.

Vil du tilfredsstille en bestemt fugleart litt ekstra? Server dennes favorittmat og velg da en fuglemater som passer for nettopp den typen fuglemat. 

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_4.jpeg

Matere for meiseboller

Meiseboller inneholder rikelig med fett som fuglene har nytte av når det er kaldt. Den enkleste måten å henge dem opp på er ved hjelp av en spiralformet meisebolleholder. Spiser de opp to meiseboller på et øyeblikk? Prøv da med en sirkelformet meisebolleholder som rommer mat for mange!

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_2.jpeg

Matere for mange

Har du en stor skare fugler som samles ved fuglebrettet ditt eller bor du i nord der det – som følge av snø og kulde – går med mye fuglemat? Da er det en god idé å satse på en stor fuglemater. Ved den får ikke bare flere fugler plass – du trenger heller ikke å fylle på den så ofte.

Matere for matro

Ekorn er glade i de nøttene og frøene som finnes i fuglemateren, men det er fare for at de jager bort småfuglene. Det samme gjelder for de litt større fuglene, som en del helst vil unngå. Fuglebrettet kan dessuten bli en jaktplass for katter. Bruk en fuglemater med et beskyttende gitter som bare slipper inn de mindre fuglene. Da kan de spise i fred.

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_5.jpeg

Matere for mangfold

Fugler spiser det de får tak i, men ulike fuglearter kan foretrekke en viss type fuglemat. Jo flere sorter du tilbyr, desto større er sannsynligheten for at du får besøk av flere ulike arter. En mater som rommer ulike typer frø og kanskje til og med meiseboller, er en effektiv løsning for å kunne tilby mange smaker!

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_3.jpeg