Det går raskt å lage en herlig sommerrullekake og du kan variere den etter smak og sesong. Når bærsesongen er i gang, passer det perfekt å lage en kake med ulike bær som hagen byr på.
Server en riktig lekker rullekake i sommer med marinerte jordbær. Den er lett å lage og dessuten kan du variere den med sommerens ulike bær. Hvorfor ikke prøve med bringebær, bjørnebær eller blåbær. Hvilken blir din favoritt?
Rullekakebunn
3 egg
1,5 dl strøsukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 ss melk
Bærfyll
1 liter jordbær
2 ss flytende honning
1 lime
Krem- og ferskostfyll
2 dl fløte
100 g ferskost
1/2 ts vaniljepulver
2 ss melis
Slik gjør du det:
- Skyll jordbærene og skjær dem i skiver. Bland jordbær og honning sammen med skallet og saften av en lime. La denne blandingen stå mens du lager kaken.
- Sett ovnen på 250 grader og kle en langpanne med bakepapir.
- Visp sammen egg og strøsukker.
- Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette inn i eggeblandingen.
- Tilsett melken og rør rundt til du få en jevn røre.
- Hell røren i formen og stek i ovnen i 5–7 minutter.
- Mens kaken steker, kan du strø litt strøsukker på et bakepapir.
- Vend kaken opp ned på det sukkerbestrødde bakepapiret og ta bort bakepapiret som kaken ble stekt på.
- Visp sammen fløte og ferskost med en elektrisk visp til du får en passe tykk krem. Sikt ned melis og vaniljesukker og rør sammen.
- Bre ut kremen over kaken når den er avkjølt.
- Sil jordbærene og fordel dem jevnt oppå kremen.
- Rull sammen kaken og garner etter smak.