MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Bind en spiralbukett

20. juni 2022

Nå er binde-bukett-sesongen i gang! Det har vi lengtet etter helt siden vi sådde våre aller første blomsterfrø i vår. Tenk å kunne binde buketter i spiral, for en drøm! En spiralbundet bukett krever litt øving, men som med alt annet er det lett når teknikken først sitter. 

Når vi kjøper våre buketter hos en blomsterhandler, har de som oftest bundet sammen buketten med en teknikk som kalles spiralbinding, noe som kan kreve litt øving før det sitter. Med denne teknikken er det lett å legge til en blomst der det mangler en eller ta bort og flytte hvis det blir for mye. Her har vi samlet noen tips for å hjelpe deg med å lykkes.

Slik gjør du det:

1. Begynn med å legge frem de blomstene og kvistene som du har tenkt å bruke i buketten. 

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_2.jpg

2. Ta bort de nederste bladene på stilkene.

3. Plasser en stilk i hånden og legg den andre på tvers over den slik at det dannes et kors. Hold sammen blomstene mellom pekefinger og tommel. Ta en tredje stilk og legg den i samme vinkel som den første blomsten.  

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_4.jpg

4. Fortsett å fylle på med blomster, kvister og gress i samme retning hele tiden, samtidig som du snurrer buketten.

5. Fortsett å fylle buketten til du er fornøyd. Ta en titt på buketten av og til for å se hvordan den blir. Flytt på eventuelle blomster eller stikk ned et strå der det mangler.  

6. Der du holder buketten, er midjen. Her kan du binde sammen buketten med et vakkert bast- eller jutebånd. Snurr rundt et par ganger og stram til. 

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_5.jpg

7. Jevne til stilkene med en hvass sekatør eller saks.

8. Nyt synet av mesterverket ditt!

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_1.jpg

Tips!

Flytt blomstene over i hånden hvis det blir for mye å holde dem mellom fingrene. Prøv å slappe av i hånden, da går det lettere. 

Plukk gjerne blomstene på morgenen når stilkene fortsatt er fulle av saft. Det nest beste alternativet er å plukke på kvelden. Bruk en ren sekatør og sett stilkene i vann, slik at de ikke begynner å visne. 

La gjerne blomstene stå og trekke i vann på et svalt sted før du begynner å sette sammen buketten. 

Bland inn litt ulike grønne innslag i buketten. Det kan være gress fra veikanten, bringebærkvister eller andre blader fra hagen.  

Velg ut noen staselige blomster med litt ekstra karakter og la dem spille hovedrollen i buketten.

Nå er det bare å sette i gang å øve! Lykke til!

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_3.jpg