MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Pynt opp julen med en vakker julekrans

30. november 2022

En hyggelig førjuls syssel er å lage sin egen julekrans. Og det beste er at du finner det du trenger i naturen! Ta deg en tur ut i skogen og finn alt det du vil trenge for å skape deg en hyggelig julekrans som kan glede både deg og de som kommer på besøk.

I skogen kan du finne mose, kongler av ulike slag, kvister, granbar og furukvister. Ønsker du å tilføre litt røde innslag kan man kjøpe mindre epler i butikken og dekorepler/ paradisepler i blomsterbutikken. Man kan selvsagt tilføre annen pynt, det er bare fantasien som setter grenser for dekoren du velger.

Nelson_Garden_Bind_en_julkrans_Image_1.jpg

Før du setter i gang er det lurt å arbeide ved et romslig bord, og gjerne utendørs siden det kan bli en del naturmateriale som havner på bakken underveis. Finn frem alt du trenger av utstyr som du vil ha bruk for underveis i bindingen.

Tips! Hansker, sekatør, ulike bindetråder både tynne og tykke, jutesnøre eller jutebånd for oppheng er gode hjelpemidler for å skape en julekrans.

Man kan binde kranser på stålring, bjørkekvistkranser og halmkranser. Halmkranser er spesielt gode underlag å lage en krans på, den er stødig og man kan lett feste dekorelementer ned i selve kransen.

Slik gjør du det:

  1. Klipp opp granbar og furukvister og lag små buketter som du fester på kransen.Nelson_Garden_Bind_en_julkrans_Image_4.jpg
  2. Surr den tynne oppbindingstråden rundt første bukett og fest den godt med en knute bak på kransen.Nelson_Garden_Bind_en_julkrans_Image_2.jpg
  3. Fortsett å lage små buketter som du fester ved å surre oppbindingstråden rundt bukett og halmkrans. Slik holder du på til hele kransen er dekket av granbar og furukvister.
  4. Når du avslutter lager du en knute på baksiden av halmkransen slik at ikke oppbindingstråden går opp. Dette gjør du ved å feste oppbindingstråden innimellom tråd bak på kransen og avslutter med å tvinne tråden.

Nå som du har en jevn og fyldig dekket krans kan du begynne å sette på den andre pynten du har valgt ut.

Slik kan du pynte:

  1. Først settes konglene på ved å legge en og en av gangen. Surr oppbindingstråden rundt konglene og stram det til slik at de holder seg på plass.
  2. Neste trinn er å feste på eplene. Her vil du trenge en tykkere og sterkere oppbindingstråd. Stikk oppbindingstråden gjennom eplet og fest det med en knute bak på halmkransen. Her er det lurt å bruke epler som ikke er så store og tunge.Nelson_Garden_Bind_en_julkrans_Image_5.jpg
  3. De små paradiseplene fester du også med den tykke oppbindingstråden. Stikk tråden gjennom eplet og lag en bøy på hver side av eplet slik at du kan stikke den ned i halmkransen.
Tips! Du kan også lage en girlander av epler ved å tre epler innpå en tykk oppbindingstråd

Hvis du lager en eplegirlander kan det være fint å legge girlanderen oppå kransen etterpå og juster slik at eplene ligger der du ønsker. Fest girlanderen i kransen ved hjelp av oppbindingstråd. Denne girlanderen kan også bestå av f.eks. kongler eller annen pynt du ønsker å bruke.

Nelson_Garden_Bind_en_julkrans_Image_3.jpg

Når man bygger opp en krans med ulike naturmaterialer er det lurt å ta pauser for å betrakte kransen underveis. Finn en plass den kan henge slik at du får du en god oversikt, så du kan se om du vil tilføre eller ta bort overflødig materiale. På den måten får du bedre oversikt og du får en mer strukturert og balansert krans.

En krans som inneholder granbar og furu er best egnet til å henge utendørs. Da holder den seg best og du vil ha glede av den i lang tid fremover. Opplever man at eplene blir fristende for småfuglene kan man skifte de ut underveis når de er blitt spist på. En slik dekorativ krans er fin å pynte opp inngangspartiet og kan henges både på port, dør og vegg.

Nelson_Garden_Bind_en_julkrans_Image_6.jpg

Halmkranser er lette å feste direkte på en spiker. Man kan også lage et oppheng med jutesnøre eller jutebånd rundt kransen. Jutebånd kan også være et fint dekorelement på kransen og passer godt sammen med naturmaterialer.

Ingenting slår følelsen av å gi bort en hjemmelaget julekrans i gave, den vil garantert gi juleglede til den som får den. Håper du vil hygge deg med en koselig førjulsyssel og hvem vet, kanskje du får inspirasjon til å lage kranser gjennom hele året. Lykke til!