MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Urtekrydret gulrotpasta

20. juni 2022

Enkelte dager vil man at maten skal være enkel og rask å lage. Da er denne oppskriften på urtekrydret gulrotpasta perfekt. Den passer til både lunsj og middag, og vil du gjøre den ekstra festlig kan du servere den med en bit grillet haloumi eller kylling. Kanskje dyrker du til og med mange av ingrediensene selv?  

Denne retten blir superkremete og er både urtekrydret og samtidig litt friskt syrlig fra tomatene. Hvis du lager retten i tomatsesongen, kan du gjerne bruke ferske tomater. Om vinteren går det like bra å bruke knuste tomater på boks eller kanskje dine egne frosne tomater fra sommerens overskudd.

Nelson_Garden_Herby carrot pasta_image_1.jpg

Du trenger:

4 porsjoner

1 stor gul løk

700 g gulrot

750 g ferske tomater (kan erstattes med 500 g knuste tomater)

½ dl tomatpuré

2 ts tørket oregano

1 ts tørket timian

½–1 ts tørket rosmarin

2 fedd hvitløk

3½ dl havrefløte

½ dl olivenolje til å steke i

salt og svart pepper

Slik gjør du det:

Skrell og strimle løken fint. Skrell eller skrubb gulrøttene og riv dem på den grove siden av rivjernet. Skjær tomatene i grove biter.

Fres løken og urtene i olje til løken mykner. Tilsett gulrøttene og litt salt, og stek så til de revne gulerøttene mykner. Hell i tomatpureen og fres et par minutter. Tilsett tomatene og la dem frese til de har avgitt all væske. Hell i havrefløte og riv i hvitløk. La det putre i ca. fem minutter. Smak til med salt og svart pepper.

Server med kokt pasta.