Når squashplantene har begynt å gi frukt, pleier det å bli mange frukter på en gang. Da gjelder det å ha noen gode oppskrifter å variere med. Denne koreanske pannekakeretten er ferdig på et øyeblikk. Den er perfekt som en sommerlunsj når du ikke vil stå på kjøkkenet i lengre tid, men samtidig vil nyte den hjemmedyrkede avlingen.
Squash, zucchini eller courgette kan både fryses, syltes og spises fersk. Det er bra, for plantene pleier å gi mye frukt. Du kan lage gryter, gratenger, biffer og til og med bake med squash. Det er bare å prøve seg frem på kjøkkenet og se hva som smaker best.
300 g squash
1 gul løk
1 dl hvetemel
½ dl maisstivelse
2 ts bakepulver
1 ts mildt salt, f.eks. hav- eller himalayasalt
rapsolje til steking
½ dl japansk soya
1 ss sitronsaft
2 ts sesamolje
1–2 hvitløksfedd
½ chili eller etter smak
1 liten sjalottløk
Klipp pannekaken i små kakebiter og spis med dipsausen.
Finhakk hvitløk, chili og sjalottløk og legg alt i en liten skål. Tilsett øvrige ingredienser og rør om.
(På bildet er pannekaken også toppet med sesamfrø og strimlet salatløk.)