Tenk deg å kunne dyrke ditt eget tacobrød! Å spise tacofyllet ditt pakket inn i isbergsalat gir en sprø og frisk følelse til retten, og i tillegg er det også et naturlig glutenfritt alternativ til tortillalefse. Hvis du ikke liker bønner, kan du i stedet erstatte dem med kokte linser eller 300 g valgfri vegetar kjøttdeig, hvis du bruker kjøttdeig la det steke med fra begynnelsen.
2 gule løk
1 rød paprika
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummen
Fersk chili eller cayennepepper etter smak
2 dl maiskorn
1 dl tomatpuré
2 bokser hermetiske bønner, f.eks. kidney eller svart
1 dl finhakket bladpersille
rapsolje til å steke i
salt og svartpepper
Til servering:
Blad av isbergsalat, tynt skivet sjalottløk, 1 dl Creme Fraiche blandet med 2 ts Sambal Oelek.
Skrell og finhakk løken, skjær paprikaen i biter. Stek løk og pepper i olje med salt og svart pepper, til løken har myknet og fått en fin farge. Tilsett paprikapulver, spisskumen og chili eller cayennepepper og stek i noen minutter. Tilsett maisen og stek i noen minutter til. Tilsett tomatpuréen, rør og stek i 2-3 minutter. Tilsett bønnene og la dem varme i noen minutter. Smak til og tilsett mer krydder ved behov. Fjern fra varmen og rør inn persille.
Tilsett litt av fyllet i et blad med isbergsalat, topp med sjalottløk og Creme Fraiche.