MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
Home / Jord
Orkidéjord

Orkidéjord

Orchid

Art.nr.: 184802
En jord som etterligner orkideens naturlige vekstmiljø, med en tydelig grovere struktur og svært god drenering. Denne jordblandingen ligner ikke på vanlig blomsterjord slik vi kjenner den, men kommer likevel til å bidra til friske planter og vakre blomster i hjemmet.
Du finner våre produkter på hagesentre og dagligvarebutikker.

I det fri vokser orkideen på grove områder med god vannavrenning, f.eks. på trestammer og i treforgreninger. Den har dermed helt andre krav til næring og jord enn andre planter. Vår spesielt tilpassede jord dekker samtlige av orkideens behov.

Sammensetningen er helt ulik ”vanlig” jord og har pinjebark som hovedingrediens. Barken gir en grovere struktur og bidrar til den utmerkede dreneringen. Det er tilsatt gjødsel for å oppnå fortsatt blomstring over tid.

Husk at orkideen, som stammer fra de tropiske delene av verden, er vant med kraftige skybrudd og lange perioder med tørke. Vann derfor jorden rikelig iblant, men la den deretter tørke helt opp. Da trives orkideen aller best, og kommer til å pryde hjemmet ditt med de vakreste blomster.

  • Grov og luftig struktur

  • Gir god blomstring

  • Enkel, lett og praktisk forpaking – med håntak og ziplock

  • Råvarer: Pinjebark, sphagnumtorv og mineralgjødsel.
    Volum
    4 l
    EAN
    7049881848021
    1. Plant om orkideen når potten er full eller det henger røtter over kanten. Gjør det gjerne i plantens hvileperiode, når den ikke har blomster, og bruk både inner- og ytterpotte.

    2. Fjern gammel jord samt døde røtter og stengler. Klipp bare av den gule delen av stenglene, fordi det kommer nye blomster også på eldre stengler. Spre deretter ut røttene i bunnen på den nye innerpotten og press forsiktig ned ny orkidéjord mellom dem.

    3. Sørg for at planten står stødig. Knytt opp stenglene rundt en blomsterpinne eller la dem henge fritt rundt potten, som i det fri.

    4. Plasser innerpotten i ytterpotten og vann rikelig. La planten stå og trekke en stund, og hell deretter bort overflødig vann. Plasser så orkideen på et egnet sted. Husk at selv om orkideer elsker lys, så trives de ikke i direkte sollys.