MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Hydroponisk dyrking med Harvy

29. november 2021

Med Harvy kan du dyrke hydroponisk uten jord og uten forkunnskaper – hele året. Det er så enkelt at alle kan lykkes. Vi gjør dette for å få flere til å oppleve hvor godt det er med egendyrket og den gode følelsen av å vite akkurat hva du spiser. Tenk å dyrke noe selv, som dessuten kan spises!

Hydroponisk dyrking med Harvy

Å dyrke uten jord og bare i vann kalles hydroponisk dyrking – en idé som på ingen måte er ny. Det sies at Babylons hengende hager ble dyrket med denne metoden allerede for over 2000 år siden.

Vårt bidrag til metoden er en forbedring av teknikken. Vi har over lang tid dyrket oss frem til optimal vannmengde, okygentilførsel, næring og lysbehov. De forhåndssådde plantepluggene er dessuten sådd med frøsorter som er valgt ut for å gi best mulig resultat. Hurtigvoksende grønne blader, som urter og bladgrønnsaker, er perfekte for hydroponisk dyrking.

Dette er Harvy

Hydroponisk dyrking er for deg som kan mye, lite eller ingenting om dyrking. Med dyrkingskassen Harvy dyrker du bladgrønt, urter og til og med blomster i vann. Uten jord, og uten krav om forkunnskaper.

Når kassen er fylt med vann setter du de forhåndssådde pluggene i lokket og venter. Etter bare noen få uker kan du høste basilikumen, salaten, eller annet du har valgt å dyrke.

Du slipper å dra jordsekker opp i tredje etasje. Du slipper å plante og søle jord på kjøkkenbenken. Du behøver ingen balkong. I stedet får du muligheten til å dyrke akkurat når dyrkingslysten kommer. Du bruker mindre tid på dyrkingen, men beholder den spennende opplevelsen og et godt resultat. Høst og nyt flere ganger, hele året. Med Harvy kan alle lykkes allerede fra starten.

Kom i gang på 10 minutter

En komplett Harvy startpakke er alt du trenger for å komme i gang.

Ved hjelp av strekene på avstiveren i midten av dyrkingskassen kan du enkelt kontrollere at dyrkingen din holder optimalt vannivå. Når du starter å dyrke fyller du opp til den øverste streken ("Start"), slik at vannet når plantepluggene. Når røttene har kommet seg ut av pluggene og ned i vannet skal vannivået være ved den nederste streken ("Grow"). På denne måten skapes også en luftspalte der plantens luftrøtter får tilgang til oksygen.

Gjør slik:

  1. Plasser Harvy i et vindu eller på et annet lyst sted. På den mørkeste tiden av året bør det benyttes ekstra plantelys.
  2. Fyll med vann opp til den øverste markeringen ("Start").
  3. Tilsett 2 ml hydroponisk næring per liter vann og sett på lokket. NB! Rist flasken grundig før hver dosering.
  4. Sett plantepluggene i pluggholderne.
  5. Ta bort klistreetikettene fra plantepluggene.
  6. Trykk pluggholderne ned i hullene i lokket.
  7. Gjør noe annet i 3 uker*.
  8. Fyll derettter på kaldt vann og næring (2 ml/l vann) opp til ”Start”-markeringen og hold nivået i ca 1 mnd, eller til rotbunten er tjukk som en penn. Etter det senkes nivået til ”Grow”.

* Om Harvy står plassert på et veldig varmt sted med mye direkte sollys kan det være nødvendig å fylle på litt vann før det er gått 3 uker. Løft på lokket og sjekk at røttene når vannet.

 

Hvordan idéen om Harvy ble født

Historien om den hydroponiske dyrkingskassen Harvy starter våren 2016 da Ulf Fransson fra Nelson Garden og Niklas Hjelm fra Hemmaodlat møttes. Det viste seg at de hadde samme tanke; flere skal kunne dyrke selv hjemme.

Nelson Gardens kunnskap om frø og produksjon sammen med Hemmaodlats erfaring med hydroponikk bragte oss videre til en rekke tester. Vi har gått gjennom mange mislykkede forsøk - og en del vellykkede.

Hydroponisk - dyrk i vann

Alle som vil, bør kunne dyrke hjemme For de som liker ferske krydder og annet bladgrønt. Du som elsker når det spirer og spirer, men tror du mangler kunnskap, tid eller rom. Med Harvy kan du dyrke hydroponisk uten jord og uten forkunnskaper – hele året. Det er så enkelt at alle kan lykkes. Dette gjør vi for at flere skal oppleve hvor godt det er med hjemmedyrket mat og hvor nyttig det føles å vite hva man spiser. Tenk på å dyrke noe selv, som også kan spises. Er du med?Les mer