MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Hageguide for april

Endelig april! På tide å virkelig komme i gang med årets spennende og lærerike dyrkeprosjekt for hagen, balkongen eller uteplassen. Nå er det mye å gjøre! Været begynner å bli varmt og dagene blir lengre, noe som gir gode forutsetninger for at plantene kan vokse. I enkelte områder er det fortsatt fare for frost, så sørg for å dekke avlingene med fiberduker eller holde plantene inne til de varmere temperaturene kommer.

Så hva kan du så i april? Tomater er en god base i hagen, og mars og april er de beste tidene for å begynne å så tomatfrø. Du kan forkultivere frøene dine innendørs i minidrivhust, og når været blir varmt kan du flytte dem ut i hagen. Tomater trenger varme temperaturer for å vokse, så det er viktig å vente til frostfaren er over før du planter dem utendørs. Det er mange varianter av tomater å velge mellom, i vårt sortiment finner du mange forskjellige varianter. Vi anbefaler å plante tomatene i vår egenproduserte Tomat- og chilijord som er næringsrik og godkjent for økologisk dyrking. Uansett hvilken type tomat du velger, sørg for å gi dem rikelig med solskinn, vann, næring og støtte mens de vokser. Det er også på tide å begynne å dyrke poteter, og bor du på et lite areal er det perfekt å dyrke poteter i potetbøtte.

Ønsker du å dyrke andre grønnsaker i hagen din, kan du finne ulike typer frø i vårt sortiment, som rødbete, purre, rosenkål, sellerirot, grønnkål, gresskar, reddik og salat. Å dyrke dine egne grønnsaker er både morsomt og givende, ettersom du får høste næringsrike planter senere på sesongen. April er også en utmerket tid for å så årlige blomster, som ringblomster, zinnia og pyntekorg. De er fargerike blomster som vil sette farge på hagen din gjennom sommeren. Du kan også så solsikker i april og la dem strekke seg mot solen og nyte blomstene store deler av sensommeren.

Når det gjelder hva du skal gjøre i hagen tidlig på våren, er det på tide å forberede jorda. Du kan legge til kompost eller husdyrgjødsel i jorda for å forbedre strukturen og næringsinnholdet. Dette vil gi et sunt miljø for plantene dine å vokse. Har du ikke tilgang på dette, har vi et bredt utvalg av gode, næringsrike jordprodukter til din dyrking. April er også en god tid for å beskjære trær og busker. Dette vil bidra til å fremme sunn vekst og opprettholde formen. I tillegg kan du begynne å luke i bedene dine for å forhindre at ugress står i veien for veksten til plantene dine. Det lønner seg å gjødsle! Da vil plantene dine har energi til å levere mye mer i løpet av sommeren. April er også en utmerket tid for å så årlige blomster, som ringblomster, zinnia og pyntekorg. De er fargerike blomster som vil sette farge på hagen din gjennom sommeren. Du kan også så solsikker i april og la dem strekke seg mot solen og nyte blomstene store deler av sensommeren.

Når det gjelder hva du skal gjøre i hagen tidlig på våren, er det på tide å forberede jorda. Du kan legge til kompost eller husdyrgjødsel i jorda for å forbedre strukturen og næringsinnholdet. Dette vil gi et sunt miljø for plantene dine å vokse. Har du ikke tilgang på dette, har vi et bredt utvalg av gode, næringsrike jordprodukter til din dyrking. April er også en god tid for å beskjære trær og busker. Dette vil bidra til å fremme sunn vekst og opprettholde formen. I tillegg kan du begynne å luke i bedene dine for å forhindre at ugress står i veien for veksten til plantene dine. Det lønner seg å gjødsle! Da vil plantene dine har energi til å levere mye mer i løpet av sommeren. I april er det fint å grunn gjødsle hagen og pallekrager med kompost eller organisk gjødsel.

Les mer

Dyrkingsguider

Dyrk tomater

Les mer

Dyrkingsguider

Dyrk erteblomster

Les mer

Dyrkingsguider

Dyrk coleus

Les mer

leafs_double_new.svgBind en spiralbukett

Når vi kjøper bukettene våre hos en blomsterhandler, har de vanligvis bundet buketten sammen ved hjelp av en teknikk som kalles spiralbinding, noe som kan kreve litt øvelse før den sitter. Med denne teknikken er det enkelt å legge til en blomst der den mangler, eller fjerne og flytte om det blir for mye.

Her har vi samlet tips for å hjelpe deg å lykkes

leafs_double_flipped_new.svgGi tomat og chiliene dine den beste starten! 

Med vår egen Tomat- & Chilijord. Den er en jordblanding som distribuerer næring jevnt og trutt til hele planten, slik at planten vokser godt og bladene blir grønne og fine. Anbefales til bruk ved ompotting av stiklinger og til etablerte planter.