MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Hva du kan så i februar

Vårfølelsen starter å smyge seg innpå oss nå som det går mot lysere tider i februar. Du kan allerede starte forkultiveringen med noen frø innendørs, som Eks. Chili, verbena og artiskokk. På den måten vil de få tid til å vokse seg store og du vil bli belønnet med en stor avling i sommer. For å skape de rette forholdene og få et godt resultat anbefaler vi forkultiveringsprodukter som såjord, minidrivhus, vekstlys og vår prisvinnende Rootmaster. Du finner også jordforbedringsprodukter som Biohumus, vermiculite og perlite hos oss.

For å finne ut hvor viktig vekstlys er for å dyrke sterke, sunne planter, har vi satt sammen et eksperiment. Hva skjer når du planter det samme frøet, men bare forsyner ett av dem med vekstlys? Forskjellen var veldig merkbar. Tynne planter uten det ekstra vokse lyset og store kompakte miniplanter med plantelys. Les mer i vår guide.

Finn de riktige produktene for å skape de perfekte forholdene for å dyrke store og frodige planter, i vårt brede sortiment.

Les mer

leafs_double_flipped_new.svgRootmaster

Minidrivhuset Rootmaster med vanningsfunksjon som gjør forkultiveringen superenkel – fyll trauet med vann ved behov og la vanningssnoren ta seg av vanningen.

Når røttene gradvis finner veien ut av pluggcellenes ventilasjonshull, tørker rotendene ut og nye røtter dannes høyere opp. Pluggcellene åpner seg på midten, akkurat som en bok, noe som gjør plantene veldig enkle å håndtere.

Jeg vil lese mer

leafs_double_flipped_new.svgVermiculite or perlite?

Vermiculite og perlitt er begge lette, grynete korn som knapt veier noe, men selv om de ser like ut, har de forskjellige egenskaper.

Velg vermiculite for å starte frø og for planter som trenger en fuktighetsbevarende jord.

Velg perlite ved ompotting eller for plantene dine som trenger en sandholdig og godt drenert jord.

Bruk dem samen for å forbedre jordstruktur og egenskaper. Bland to deler jord med en del perlite og en del vermiculite.

Lær mer om vermiculite og perlite

ForkultiveringVis alle

leafs_double_new.svgVelg riktig minidrivhus til dine frø

Dyrk mange planter på et lite område med et minidrivhus! Å la frøene spire og vokse opp i en litt mindre mengde såjord, med jevn fuktighet og i godt lys, legger et godt grunnlag for vellykket resultat. Frøene dine vokser best når de får nok varme, vann, lys og luft. Med et minidrivhus er det enkelt å gi frøene dine en god start.

Hvilket minidrivhus som passer deg best avhenger litt av hva du vil dyrke, men fremfor alt av hvor mye du vil dyrke, og hvor mye tid du vil bruke på dyrkingen din.

Les mer om minidrivhus