MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til flerårige blomster og stauder

Flerårige blomster og stauder er enkle å dyrke fra frø. Mange flerårige sommerblomster som høstasters, akeleie og solhatt kan med fordel sås om høsten for å følge en naturlig årssyklus. Et annet alternativ er å så disse i potter på vinteren som deretter graves ned i snøen, da frøene trenger en periode med kulde for å spire skikkelig - en slik kuldeperiode kalles stratifisering.

Stauder er en betegnelse på en rekke vekster som visner ned hver vinter for å komme tilbake neste vår med blader og ny blomstring. Disse flerårige plantene kan ofte bli svært gamle. Når du dyrker flerårige vekster fra frø vil frøet vokser til en liten plante og etablere et kraftig rotsystem i løpet av det første året. Som regel vil planten blomstre fra andre året og da kunne produsere egne frø.

En annen gruppe flerårige blomster er de toårige. Disse vil fullfører livssyklusen sin over to år, men vil som regel frø seg selv og med tiden blomstre årlig på rosettene som ble dannet året før. Busknellik, digitalis og judaspenge er eksempler på toårige planter som kan sås tidlig på sommeren. De toårige vekstene er smart å så tidlig på sommeren, og gjerne direkte på vokseplassen, slik at de rekker å etablere sterke planter før vinteren kommer. Planten overvintrer deretter for å blomstre neste år.

Nelson Garden er med deg hele veien – fra frø til høsting. Du finner våre produkter i hagesentre, spesialforretninger og dagligvarebutikker. Lykke til med såingen din!

Les mer

45 Produkter