MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til løk

Det er morsomt å dyrke løk fra frø. Dessuten finnes det så mange ulike sorter med forskjellige former, farger og smaker å velge mellom. Gul løk, sjalottløk, purreløk, sølvløk, vårløk, gressløk, rødløk, pipeløk, torpedo-løk, hvitløk... Hvis du har vanskeligheter med å bestemme hvilken løk du skal dyrke fra frø, kan du så en herlig blanding. Dette garanterer at høsten blir brukt til matlaging med kortreist løk!

Så flere frø i samme potte eller et plantebrett og fordel løkfrøene jevnt utover jorden. Deretter dekkes de med 1 cm jord - som er en vanlig sådybde for løk. Plasser de nysådde frøene lyst i en vinduskarm eller under vekstlys. Dekk plantekaret med en plastpose med hull i, eller et minidrivhus, for å opprettholde jevn fuktighet rundt frøene, men unngå overvanning. Løkfrø spirer vanligvis i løpet av 7-14 dager, avhengig av sorten og miljøforhold som temperatur og fuktighet.

Når frøplantene er blitt noen centimeter høye, bør toppen av stilkene klippes av for å fremme sterkere vekst. Plant løkplantene på et solfylt sted utendørs, i et høybed, i en potte eller i drivhus når jorden er varm, og faren for nattfrost er over. Næringsbehovet varierer mellom de forskjellige løksortene.

Nelson Garden er med deg hele veien – fra frø til høsting. Du finner våre produkter i hagesentre spesialforretninger og dagligvarebutikker. Lykke til med såingen din!

Les mer

12 Produkter