MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til rotfrukter

Gulrot, persillerot, kålrot, reddik, rød- og gulbete - det er mange å velge mellom. Noen vokser nedover, andre oppover. Gulrøtter vokser for eksempel nedover med røtter langs hele stengelen, mens oppadvoksende rotgrønnsaker som kålrot har røttene konsentrert på undersiden av knollen. Felles for dem alle er at de kan dyrkes fra frø i hele Norge.

For å dyrke rotgrønnsaker som gulrot, rødbeter og kålrot fra frø - forbered en moldrik og løs jord uten steiner. Så frøene direkte utendørs etter siste frost. Rotgrønnsaker kan dyrkes i både høybed og på friland. Sådybden kan variere noe, men generelt bør frøene sås rundt 1-2 cm dypt. Vann jevnlig og pass på at jorden holdes fuktig under spiring. Tynn plantene når de har etablert seg, slik at de som gjenstår får plass til å utvikle seg godt. Plasser rotfrukter i solrike områder og høst når røttene har nådd ønsket størrelse. Følg instruksjonene på frøpakken for beste resultater.

Nelson Garden er med deg hele veien – fra frø til høsting. Du finner våre produkter i hagesenter, spesialforretninger og dagligvarebutikker. Lykke til med såingen din!

Les mer