MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Finn dine favorittfrø og la vekstsesongen begynne

Tid for forkultivering

Hvorfor forkultivere?

Lengter du etter din egen kjøkkenhage eller en blomstrende balkong? Begynn å forkultivere! Hvis du velger å dyrke planter fra frø, har du mange muligheter.

Finn dine favorittfrø i det store utvalget vårt. Begynn å forkultivere på riktig tidspunkt, og få sterkere, sunnere planter og en bedre avling i sommer.

Når kan jeg begynne å forkultivere?

Rett timing er en av de viktigste faktorene når du sår fra frø. Hvis du sår for tidlig, er det ofte ikke nok lys, og plantene blir små og skjøre. Hvis du sår for sent, vil ikke plantene ha nok tid til å blomstre eller bære frukt.

Det riktige tidspunktet er helt avhengig av hvor i landet du bor og hva du skal dyrke. Hvis du bor i sør, forsvinner frosten tidligere, og du kan begynne å så tidligere.

Det beste tidspunktet for å så det aktuelle frøet er angitt på frøposen. Det angis ofte en periode på 1–2 måneder fordi det også er forskjell på når frosten forsvinner i sør og i nord. Tenk på når det vanligvis blir varmt der du bor, og regn bakover i tid.

Hvordan forkultiverer jeg?

Et lyst sted som holder ca. 18–22 grader under spiring er generelt sett det beste. Når du sår frøene, trenger kultiveringen litt varme. Med en varmematte kan jorden bli litt varmere og gjøre det lettere for frøene å spire.

Så snart frøene har begynt å spire, foretrekker de et lyst, men litt kjøligere sted. Cirka 15–18 grader er best. For de aller tidligste frøene, som chili, kan det være nødvendig å tilføre ekstra lys i form av plantebelysning.

Vår prisbelønte Rootmaster

Rootmaster er et kompakt minidrivhus med selvvanningsfunksjon som forenkler såingen; fyll vann i trauet ved behov og la de små spede plantene spire! Når røttene etterhvert finner veien ut gjennom pottecellenes ventilasjonshull, tørker rotendene ut, og det dannes nye røtter høyere oppe. Ved hjelp av denne luftbeskjæringen dannes det dype, velutviklede rotsystemer. Fordi pottecellene kan åpnes som man åpner en bok, er det dessuten lett å håndtere plantene skånsomt.Les mer