MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til basilikum

Det beste med å så basilikum fra frø er alle de valgmulighetene det gir. Å starte fra frø gir muligheten til å velge blant ulike basilikumvarianter og plukke akkurat den du liker best selv! Med den store variasjonen kan du dyrke fersk basilikum for egne spennende matretter. Enkelt å dyrke og perfekt til din urtehage!

Begynn med å så basilikumfrøene i næringsrik og godt drenert jord, omtrent 6-8 uker før siste forventede frost. Fordel frøene jevnt utover på jordoverflaten og dekk dem med et tynt lag jord for optimal spiring. La frø og basilikumplanter få jevn fuktighet.

Spiringen tar vanligvis 5-10 dager, avhengig av vekstforholdene og sorten. Plant om de små plantene til større potter med god drenering når de er robuste nok til å håndteres. Plasser 2-3 basilikumplanter i hver potte for optimal vekst videre.

Basilikum trives i solrike områder med god luftisirkulasjon, enten det er i hagen eller drivhuset. Hold jorden jevnt fuktig uten å oversvømme plantene.

Når plantene har utviklet seg, kan du nyte den herlige duften og smaken av fersk basilikum fra din egen hage. Utforsk gleden av å dyrke basilikum hjemme og la de ferske urtene løfte dine herlige matretter!

Nelson Garden er med deg hele veien – fra frø til høsting. Du finner våre produkter i hagesenter, spesialforretninger og dagligvarebutikker. Lykke til med såingen din!

Les mer