MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til timian

Dyrk din egen urtehage med våre nøye utvalgte timianfrø. Skap en smaksopplevelse i ditt eget kjøkken med den unike aromaen av hjemmedyrket timian. Det beste med å dyrke timian selv er gleden av å skape ferske, kortreiste og smaksrike krydder rett fra hagen!

Dyrk timian i hagen, i et høybed eller i en potte på balkongen. Den krever ikke mye og tåler tørke. Det finnes ulike typer timian, blant annet kryptimian som er en god bunndekker, og kryddertimian eller appelsintimian med frisk sitrussmak. Krydderplanten blomstrer i ulike nyanser av rosa og hvitt, og elskes av hagens pollinerende venner. Det eneste kravet er sol og at potten er veldrenert, da den har røtter som er sensitive for mye fuktighet. Frøene tåler lave temperaturer og kan spire utendørs så snart det blir frostfritt, for eksempel i et drivhus. Det er også mulig å dyrke timian fra frø senere på våren. Fordelen med å så timian tidlig er at du kan høste den tidligere på sesongen. Timian er flerårig og kan overvintre ute, men i tøffere klimasoner kan det være lurt å gi den ekstra beskyttelse.

For å dyrke timian fra frø, kan du start med å så dem i en veldrenert jordblanding og trykke frøene forsiktig ned i jorden som deretter fuktes lett. Når plantene er sterke nok til å håndteres, prikles de om eller flyttes videre til en solrik plass med godt drenerende jord. Spirehastigheten varierer, men vanligvis tar det noen uker før frøene spirer. Følg disse trinnene for en vellykket timiandyrking i din egen hage!

Nelson Garden er med deg hele veien – fra frø til høsting. Du finner våre produkter i hagesenter, spesialforretninger og dagligvarebutikker. Lykke til med såingen din!

Les mer

4 Produkter

Vis 4 produkter av 4