MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Frø

Frø til dill

Dill lukter og smaker fantastisk og kan dyrkes i hele Norge. Hvis den trives, kan den selvså seg i bedet om du lar blomstene gå i frø. Når du har mottatt dine dillfrø og er klar til å starte dyrkingen, begynner du med å forberede en næringsrik såjord. For å så dillfrø, bør du enkelt spre dem jevnt på jordoverflaten og presse dem lett ned i jorden som deretter holdes jevnt fuktig. Dette kan gjøres både med forkultivering innendørs i en potte eller direkteså utendørs, avhengig av hva du synes er enklest. Dillen kan også dyrkes fra frø innendørs i en potte plassert i en solrik vinduskarm.

Dill er en ettårig urt og bør sås på nytt hvert år. For en lengre levetid på plantene kan du klippe av de øverste delene når den har vokst en passende høyde. Ved klipping av toppskudd får du en tettere plante og forsinker blomstringen, som igjen gjør at veksten fortsetter å sette sideskudd og nye blader. Vil du ha frø fra egen dill kan du la blomstringen gå sin gang og høste frøene når de er modne. Dillfrøene kan oppbevares tørt og kjølig før de sås igjen neste år.

Nelson Garden er med deg hele veien – fra frø til høsting. Du finner våre produkter i hagesenter, spesialforretninger og dagligvarebutikker. Lykke til med såingen din!

Les mer

6 Produkter

Vis 6 produkter av 6